0

Т одор Неделев вече е стабилизиран, но е имало опасност за живота му след катастрофата между двата автобуса на националите в Тбилиси. Това разкри пресдиректорът на Българския футболен съюз Виктор Игнатов пред „Нова телевизия“. Халфът на Ботев Пловдив претърпя операция на черепа за изваждане на парче стъкло. 

„Слава Богу Тодор Неделев е стабилизиран. Цяла нощ бяхме пред болницата. Наложи се хирургическа интервенция, операция на черепа, защото имаше отчупване на парче, което трябваше да бъде коригирано. Слава богу, реакцията на всички замесени беше много бърза и адекватна и вярвам, че това ще бъде решително за неговото бързо оздравяване. Разбира се, всички са в шок. Няма как да се опише такова нещо, ако не си го преживял. Наистина бяхме шокирани от случилото се. - сподели Игнатов в ефира на NOVA. - Според мен, а и според лекарите е имало опасност за живота на Тодор Неделев, но благодарение на тази бърза реакция нещата вече са под контрол.“

Националът ще остане поне седмица в Тбилиси, а след това му предстои три месеца възстановяване. 

„Най-оптимистичните прогнози са, че след три месеца той ще бъде напълно възстановен, но тепърва му предстои най-важната част от възстановяването. Поне една седмица ще остане тук под лекарско наблюдение, след което ще бъде транспортиран към България и там да продължи лечението си. Физически никой друг не е пострадал. Всички стискаме палци и се молим Тошко да се възстанови възможно най бързо и да се завърне на футболния терен“, каза още Игнатов.