0

Д ойде и втората пауза в първенството заради паузата за мачовете на националния отбор в Лигата на нациите. Изиграха се вече 11 кръга, което е достатъчно солидна база за анализи и открояване на тенденции. 

Най-сериозното дотук вече го отбелязахме преди няколко дни. Става дума за най-важното нещо във футбола – головете, които никога не са били толкова малко. 

От тази гледна точка футболните фенове могат да имат доста поводи за недоволство към своите отбори. От друга страна обаче не можем да се оплачем от липсата и на други рекорди и като цяло факти, които никога досега не са случвали, но пък се случиха в изминалите 11 кръга.

Шампионът Лудогорец записа най-силния старт в историята си. Никога досега след 10 изиграни мача „орлите“ не са имали 28 от 30 възможни точки и никога не са били само с един допуснат гол. Най-близко до „орлите“ е Левски, който пък счупи някои клубни свои рекорди. Никога досега „сините“ не бяха вкарвали 6 гола в първия кръг, както направиха срещу Локомотив Сф. Нямаха случай в историята си да имат и 10 попадения след първите си два мача. А до толкова набъбнаха те след победата им с 4:0 над Ботев Вр във втория кръг. 

Берое и Ботев Пд също стигнаха до постижения, каквито нямаха в над 100-годишните си истории. Старозагорци за първи път спечелиха първите си 3 шампионатни гостувания. „Канарчетата“ пък за първи път записаха 5 последователни победи като гост.

Целия материал четете в днешния бой на в. „Мач Телеграф“