0

К огато Саша Илич пое ЦСКА обеща, че ще налага местни футболисти. Той заложи на обичайните заподозрени Иван Турицов и Георги Йомов, на новопривлечения Станислав Шопов, извади от ръкава Християн Петров и Асен Дончев, но определено най-голямата изненада беше честото присъствие на Галин Минков.

По простата причина, че левият защитник не е първа младост и е на 25 години. Той вече повече от 5 години играе професионален футбол, но на по-ниско ниво. В дубъла на Литекс, в този на ЦСКА, в Локо Мездра. Кариерата му минава още през Царско село и Литекс, като в нито един момент не сме могли да предположим, че един ден ще бъде титуляр в борещия се за титлата тим на ЦСКА. Е, Саша Илич не робува на имена, а когато някой основен футболист липсва, той не се плаши да хвърли в огъня всекиго. А Галин Минков, макар и да не блести, в нито един момент не е предал доверието на своя треньор.

Галин Минков има 3 мача в Първа лига от началото на сезона, в които записа 158 минути, а бе титуляр срещу Септември Сф (1:0) и Локо Сф (0:0), а влезе от пейката срещу Пирин (2:1) за последните 10 минути, когато резултатът вече бе оформен. В Европа роденият в Троян Минков беше титуляр при успеха с 4:0 над Македония Гьорче Петров. Така статистиката ни показва следното: че с него на терена ЦСКА не е допуснал гол във вратата си. А това със сигурност се харесва на треньора Саша Илич.