0

Л евски нямаше да спечели срещу Славия, ако мачът на стадион "Георги Аспарухов" бе игран без публика, заяви треньорът на "сините" Николай Костов. Неговият отбор поведе през първото полувреме с гол на Рикардиньо, но през втората част Славия надигра тотално домакините си.

"През първото полувреме имахме добра игра, добри взаимодействия и висока преса. През второто полувреме обаче започнахме да отпадаме физически и се наруши балансът. Това се случи и с Евертон, Мислович, Охене... Балансът се наруши и започнахме да треперим", заяви Николай Костов пред Диема Спорт.

"Славия се бореше и заслужаваха повече. Публиката малко се разстрои, за което съжалявам. Победата обаче си е победа. Поздравявам футболистите на Славия и треньора им за играта през второто полувреме.“

"Надявам се още в следващия мач да бъдем по-свежи. Марин Петков не е напълно възстановен, а и имаме други проблеми, с които трябваше да се съобразим. Ако този мач беше без публика, може би нямаше да победим".

Славия продължава да допуска грешки, които костват на "белите" мачове, заяви пък старши треньорът Златомир Загорчич след поражението с 0:2 срещу Левски. Той е убеден, че ако неговият тим показва играта от второто полувреме, нещата ще се получат.

"Не си вкарахме головете, а допуснахме два. Можем да разделим мача на две полувремена. Левски бе по-опасен през първото и вкара, а във второто се раздадохме максимално, играхме със сърце, но не вкарахме гол", заяви той за Диема Спорт.

"Много мачове загубихме по този начин. Трябва да изчистим грешките най-вече във фаза защита и нещата ще се получават. Това видяхме през второто полувреме - страхотна агресия и можем да броим минаванията на Левски на центъра на пръстите на едната ръка.

Футболистите ни могат много повече от това, което показаха през първото полувреме", завърши Загорчич.