0

С тарши треньорът на Левски Николай Костов бе много разочарован след равенството 1:1 в дербито срещу Ботев Пловдив в двубой от 17-ия кръг на efbet Лига.

„Много съжалявам, че мачът се разви така, защото за нас беше важно да победим. Първото полувреме нашите играчи изглеждаха добре и бяхме по-добрите на терена. През второто полувреме, когато получихме гол, структурата в отбора ни се промени, не реагирахме добре на Ботев. Най-добрите футболисти на Ботев пробиваха и ни държаха в напрежение. 

Очаквахме мачът да бъде такъв, защото в Ботев има подем, а при нас има спад. Лошите резултати влияят зле на играчите. За нас беше важно да победим, за да върнем оптимизма на нашите фенове. Не ни се получи и затова съжалявам“, заяви Костов минути след края на мача на стадион „Георги Аспарухов“.

„В последно време нашите атакуващи играчи не намират ситуации да бележат и това им се отразява психологически“, каза още той.

„След като не сме победили, а за нас беше важно да победим, защото ни натежаха тези неуспешни игри, няма как това да не се отрази на психиката на играчите. Сега трябва да работим по психиката. Аз мога да поема отговорност и я поемам, защото аз тренирам отбора“, завърши Костов за проблемите в състава му.

Неговият колега в Ботев Пловдив Душан Керкез похвали своите футболисти след равенството, но изрази съжаление, че тимът му не е победил.

„Бих казал, че можеше да спечелим предвид начина, по който играхме през второто полувреме. Искахме да победим. За нас няма значение срещу кой отбор играем. Може и да сме доволни от равенството, когато седнем да анализираме двубоя. Винаги е добре да не загубиш дерби. Знаем, че Левски е един от отборите с най-добро преливане в атака. Опитахме да покажем, че имаме качества. Искам да поздравя моите футболисти, защото се бореха и тичаха до последната минута. 

Бароан и Попов изглеждат добър тандем, но целият отбор им помага. Двама футболисти не могат да печелят сами мачовете. Щастлив съм как работим през последния месец. Искам да благодаря на феновете, които ни подкрепяха. 

Надявам се, че съдиите във ВАР ще си пийнат добро кафе и няма да спят следващия път. Всеки може да прави грешки, случва се, но това беше очевидно. Всички трябва да работим заедно, за да може българският футбол да върви добре. Надявам се в следващия мач, че няма да правят същите грешки", завърши Керкез.