0

С тарши треньорът на „сините“ Николай Костов изрази съжаление за пропуснатите положения в дербито с ЦСКА. Според него, армейците са играли еднообразен и силов футбол, който е неудобен за отбора му.

"Пропуснахме момента да използваме преднината си в резултата. Допуснахме глупав гол. Това промени ситуацията на терена. Започнахме много добре, противопоставихме се на силовия футбол на ЦСКА. Бяхме готови, приемахме техните еднообразни през целия мач атаки. В началото на второто имахме шанс да затвърдим попадението с ново, но не се получи, а вместо това получихме гол. Достойно се представихме, срещу този футбол, който практикува ЦСКА. Техният стил е малко неудобен за нас", заяви Николай Костов.

"И двата отбора играха за победа. На нас ни беше нужна много. Сега си тръгваме само с 1 точка и се отдалечаваме от челните места. И идваме от загуба с Лудогорец, която беше несправедлива за мене. За нас беше важно да победим. Максимално се стараха нашите футболисти, но имахме напрегнати играчи. Но няма как, трябва да имаме търпение и да бъдем устойчиви психически".

Сега отборите излизат в пауза, която е в календара на ФИФА заради двубоите на националните отбори. Именно двата поредни мача за Левски без победа създава малко неприятно настроение в техния лагер.

"В тази пауза искахме да сме с победа над ЦСКА, но понякога желанието надхвърля възможностите. Имахме по-реални шансове да победим, така мисля. По принцип не трябва да коментирам смените, но влизането на Ван дер Каап беше заради умората, която натисна Асен Митков. Той беше за смяна и това беше спонтанно решение. И също така да затвърдим играта за втора топка. ЦСКА изритваше топката към техните хора на върха на атаката, а и правеха едно и също цял мач.“

Странно беше решението на Костов да пусне на терена Джевад ел Джемили, а само 10 минути по-късно го извади. Попитан защо, специалистът обясни: "Той просто не беше готов. Влезе и веднага направи грешка, от която за малко да загубим. А точно в този момент ние имахме преимущество и бяхме натиснали педала".

Костов за първи път в кариерата си, макар да има своя втори период начело на Левски, води тима във вечното дерби. Попитан как е усетил мача от страничната линия, той отговори: "Аз бях спокоен, очаквах по-добро качество на играта, имаше много накъсване и ние малко се затрудняваме при тоя вертикален футбол. Тъй като има нюанси, които няма как да ме разберете с 2-3 изречения".