0

О пасенията на всички в Лудогорец се оправдаха и тежката травма на Диниш Алмейда е факт - скъсани кръстни връзки. Той получи въпросната контузия в двубоя с Цървена звезда, спечелен с 3:2, като още в началото на втората част без контакт със съперников играч се строполи на земята и се хвана за коляното.

Веднага след спаринга бившият футболист на Локо Пд отиде в родината си за прегледи, като се очаква в следващите дни да претърпи операция при светилото в тази област проф. Ешпрегейра Мендеш. Само преди броени дни той извърши хирургическа интервенция и на коляното на друг футболист на Лудогорец – Рик Джонатан, който също се контузи тежко по време на лагера в Анталия, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф".

Без никакво съмнение травмата на Диниш Алмейда е много голям удар за шампионите. Той бе купен от белгийския Антверпен преди няколко седмици и на него се възлагаха огромни надежди, като доказателство за това е фактът, че договорът му е за 3,5 години.

Той със сигурност щеше да е титуляр в мачовете с Андерлехт, защото Оливие Вердон е наказан. Сега такъв ще бъде Франко Русо, който пък бе купен от Майорка, а за другото място ще се борят Вердон, Игор Пластун и Георги Терзиев.