0

Л окомотив Пловдив смаза втородивизионния Созопол с 4:0 в последната си контрола преди началото на сезона. Двубоят на стадион "Локомотив" в пловдивския парк "Лаута" беше и официално представяне на състава на "черно-белите" за новата кампания. За тима блесна новото попълнение Бабакар Дион.

Крилото Бабакар Дион подписа с Локомотив Пловдив за 2 години! Той идва от белийския Мускрон

Първата ситуация в мача се откри пред тима на Локомотив. В 16-ата минута Бабакар Дион стреля от границата на наказателното поле, но ударът му мина встрани от вратата на Созопол.  Локомотив откри резултата в 28-ата минута, когато същият футболист реализира дебютното си попадение с екипа на пловдивчани.  Отново Дион покачи на 2:0 в 43-ата минута, след като бе изведен отдясно и преодоля вратаря на Созопол с прехвърлящ удар по диагонала.

Три минути след началото на второто полувреме Локомотив вкара трети гол. Още едно ново попъление в състава на "железничарите" - Георги Каракашев, реализира, останал сам срещу вратаря на Созопол. В 90-ата минута капитанът на пловдивския тим Димитър Илиев оформи крайния резултат с прехвърлящ удар от границата на наказателното поле. Локомотив завършва контролите преди началото на сезона с три победи, едно равенство и едно поражение.