Ж енският футболен клуб Локомотив Пловдив подаде днес жалба в спортно-техническата комисия на АФЛ, съобщиха от клуба. Причината - лошата организация или липсата на такава на мача с ФК Светкавица Градежница, който се проведе в село Галата в събота.

По време на срещата състезателките в черно и бяло са били постоянно обиждани и замервани с различни предмети (камъни, пръчки, запалки, бутилки) от част от публиката.

След края на двубоя, завършил с победа за Локомотив с 1:0, привърженик на домакините е потърсил саморазправа с капитанката Кристин Кръстева, хващайки я за ръката и замахвайки към нея.

Само бързата намеса на съдийската тройка (ГС: Ивайло Благоев, АС1: Ивайло Христов, АС2: Лилян Иванов) e предотвратила ескалация на конфликта.

Инцидентът е докладван в полицията, а състезателката Кристин Кръстева е подала жалба срещу гореспоменатия привърженик на отбора домакин.

През цялото време - от приключване на срещата до напускането на стадиона, треньорът на ФК Светкавица и съдийската бригада са охранявали "черно-белите".