0

Л идерът в гръцкото първенство – Панатинайкос, е изпратил оферта за звездата на Лудогорец Каули Оливейра, съобщава Gazzetta.gr.

“Детелините” са в търсене на креативен халф, който да се състезава на позиции 8 и 10.

„27-годишният бразилски атакуващ халф, който е желан от Панатинайкос, играе за Лудогорец и има договор до лятото на 2024 г. Тази година той записа 29 мача, в които отбеляза седем гола и направи шест асистенции за повече от 2000 игрови минути“, анализира Gazzetta.gr. 

„Каули може да е роден в Бразилия, но тъй като се е преместил в Германия като млад, той прави първите си футболни стъпки там. Плеймейкърът е „отгледан“ в академията на Кьолн, където остава до 18-годишна възраст, когато напуска отбора като свободен агент, за да отиде в другия отбор в града – Фортуна“, добавят от изданието.

„Той остана там три години, докато не беше прехвърлен като свободен агент на Дуисбург. През двете години, в които играе там, той записа 59 мача, като вкара 12 гола и даде седем асистенции. Следващата спирка от кариерата му отново е от Германия. Той беше прехвърлен отново като свободен агент в Падерборн, където остана само половин година. В 15-те мача, които успя да изиграе, докато Лудогорец дойде и им даде 600 хиляди, за да го вземе, той отбеляза два гола. Каули е в Лудогорец от януари 2020 г., като до момента записа общо 115 мача, вкара 27 гола и направи 21 асистенции за 8500 игрови минути.

Той спечели три титли на България и две суперкупи. Миналата година той игра като титуляр в мачовете на българския отбор срещу Олимпиакос за третия квалификационен кръг на Шампионската лига“, пише още Gazzetta.gr.

В Панатинайкос трябва да са наясно, че Лудогорец няма да се раздели лесно с една от големите си звезди. Той е оценен на 2,5 млн. евро от Transfermarkt, но със сигурност цената ще му бъде по-голяма, защото той наскоро подписа нов договор с „орлите“.