0

Ф утболът и парите вървят ръка за ръка, въпреки че много хора се опитват да отрекат връзката им, залагайки на позабравената романтика. При родните национали нещата не са толкова силно обвързани с пари, защото вече доста години се проваляме независимо от съперника и обстоятелствата.

Днес България се сблъсква с най-силния отбор в групата, след като преди това се издъни срещу останалите три съперника. Сърбите ни гостуват в Разград, а проверка в най-популярния футболен портал "Transfermarkt" показа, че общата стойност на футболистите на съперника е близо 8 пъти по-висока от тази на избраниците на селекционера Младен Кръстаич, пише в. "Мач Тееграф".

И това е факт при положение, че трима от най-скъпите футболисти на Сърбия не са в групата за мача с нашите. Става дума за нападателя на Ювентус Душан Влахович, който е оценен на 70 000 000 евро, Лука Йович от Фиорентина, струващ 8 000 000, и Александър Митрович - Фулъм - 28 000 000.

Въпреки отсъствието на това трио нападатели, което всъщност е най-добрата новина за "лъвовете" преди мача, формацията на Сърбия, съставена от 24 играчи, на които селекционерът на съперника Драган Стойкович ще може да разчита, е оценена от "Transfermarkt" на 243 700 000 евро. Сумата е впечатляваща на фона на нашата оценка. Селекцията на Младен Кръстаич, съставена също от 24 футболисти, струва общо 31 250 000 евро.

Цялата разработка четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"