0

Л егендата на ЦСКА Аспарух Никодимов,сподели пред „Мач Телеграф“ вижданията си за безобразното представяне на  „червените“. 

Той заяви, че не разбира защо отново Нестор Ел Маестро е назначен начело на тима. „ЦСКА игра слабо срещу Славия. Мисля, че и мачът със Сепси повлия върху целия отбор. Срещу „белите“ играха още по-слабо. Трябва да се сърдят само на себе си. Не може да искаш да се класираш напред в Европа и да имаш едно положение за цял мач. Не ми харесва това, че играят малко българи и школата не произвежда почти нищо. Подценяват собствената школа и гледат да взимат свободни агенти. Явно излизат по-евтино. За да имаш добър отбор трябва да имаш поне 6-7 класни играчи. В България може и да печелиш, но в Европа не става“, започна той.

„Не знам как може да се излагат така. Да слагат треньор, който вече веднъж се е провалил. Той е бил на десет отбора треньор за по два или три месеца и го махат. На колко отбора е бил треньор за две години... Това нормално ли е?! Жалко за публиката, която е толкова всеотдайна. Не възприемам войната между феновете и отбора. Нямаме един класен играч, който да отиде да играе в гранд от западна Европа. Този отбор става за второ място. Дано да не съм прав. Дано отборът да се вдигне и да започне да печели, но не ми се вярва да постигнат нещо особено. Могат да се борят за титлата, ама след това какво ще се прави в Европа?! С този отбор нищо няма да се постигне. Най-много да се мине един кръг, ама във втория си аут. С тези пари, които сега се дават за участие на 1/8 финал или на ¼ финал ще имаш бюджет за две или три години напред. Ако не се правят глупости. Не ми харесват последните мачове. Нищо не ме вдъхновява. Постоянно се правят някакви грешки и играят безцелно. Липсва идея и фантазия в този отбор. Подават си тази топка, а противникът се прибира през това време. Няма изненада и нищо оригинално не се измисли в последните срещи. Всеки трябва да знае на терена какво да прави. Не виждам желание дори в тези играчи. Дано не съм прав и да се оправят нещата, но така не може да се продължава. Колко години сме всеки път втори?! Няма класен отбор в този момент. Песимист съм. Не искам да обиждам никого и не споменавам имена, но не е добре работата. Трябва да се мисли добре всеки един ход“, завърши Никодимов.