0

И грачът на ЦСКА 1948 Парвиз Умарбаев е един от най-постоянните чужденци в елита. Той сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящия сезон в Първа лига и изрази увереност, че „червените“ могат да отстранят ФКСБ в Лигата на конференциите. Той заяви какво го е задържало вече седем години в България и разкри любопитни истории от своето детство и развитието му като футболист.

- Сезонът започна по блестящ за вас начин като победихте Левски на „Георги Аспарухов“. Какво е мнението ти за мача?

- Да, сезонът за нас започна добре. Взехме три точки на „Герена“, но като игра можем повече. Това е моето мнение. Важна беше тази победа за нас, защото това беше първия кръг и този успех ни дава самочувствие. 

- Доволен ли си от своята игра?

- Винаги може повече. Аз съм максималист и винаги се стремя да се представям по възможно най-добър начин. Мисля, че не показах най-доброто от себе си в този двубой. На лагера изиграх няколко мача, но за Гърция не успях да пътувам за контролата с Арис, защото нямах виза. Тогава играх един мач за дубъла. Мисля, че трябва да мине още малко време, за да вляза в оптимална форма. За първи мач най-важното е, че отборът победи. Аз мога повече и ще го покажа. 

Цялото интервю с Парвиз Умарбаев четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"