0

П ирин не се даде на Славия в напечен мач на трудния терен в Благоевград. Сибири Кейта изведе "белите" напред в началото на мача, но късен гол на Андрей Йорданов лиши гостите от успех. Те нямат такъв от над два месеца и половина.

В 5-ата минута Мартин Бачев върна неразчетено топката към Максим Ковальов, но вратарят на Пирин успя да се справи със ситуацията преди Роберто Райчев да се възползва от нея. Малко по-късно Венцислав Бенгюзов центрира от пряк свободен удар, а Александър Дюлгеров стреля с глава, но малко над вратата. 

Славия и Пирин не се победиха на картофената нива в Благоевград

 Славия и Пирин не се победиха на картофената нива в Благоевград
Startphoto.bg

Славия поведе в 13-ата минута. Тогава Ерол Дост подаде към Сибири Кейта, който напредна с топката, справи се с двама играчи на Пирин и с изстрел в долния ляв ъгъл даде преднина на „белите“.  В 30-ата минута Ерол Дост стреля по земя, но Ковальов бе на мястото си. Пет минути след това Аймен Суда получи топката с гръб към вратата, завъртя се и стреля, но покрай целта. 

Пирин натисна в последните 15 минути. Това даде ефект и Андрей Йорданов изравни в 83-ата минута. Той отбеляза хубав гол с глава след центриране от корнер на Венци Бенгюзов.