0

П омощник треньорът на ЦСКА Анатоли Нанков обяви, че е наясно с намерението на наставника Стойчо Младенов да напусне клуба и той и останалите асистенти също си тръгват от "Армията".

Нанков води ЦСКА за победата над Славия с 2:0 в първи полуфинал за Купата на България, тъй като Стойчо Младенов изтърпяваше наказание и изгледа мача от централната трибуна на стадион „Славия“.

"Доволни сме от мача. Момчетата се постараха, видяхте, че могат да играят и добър футбол. 2:0 на чужд терен е добър резултат. Естествено, че знам за оставката на Стойчо Младенов. Нищо повече не мога да коментирам. Г-н Младенов каза каквото има да казва на пресконференцията вчера. Ние сме солидарни с него и също си тръгваме“, каза Нанков.

Треньорът на Славия Златомир Загорчич пък съжаляваше за грешките на своите футболисти: "Направихме две грешки, от които се стигна до двата гола. След това, което показахме като игра, особено през второто полувреме, заслужавахме поне хикс. 
Противникът наказва грешките. ЦСКА имат много добри футболисти, но имаме шансове. Не трябва да се предаваме, трябва да покажем самочувствие. Няма какво да губим. Дори да паднем и там, трябва да се раздадем."

Президентът на „белите“ Венцеслав Стефанов пък бе разочарован от подопечните си: "Ние сами сме си виновни. Толкова умрял ЦСКА никога не ни е бил с два гола на нашия стадион. Това е престъпление, футболистите на Славия ме разочароваха в този мач.“

Относно ексцесиите по трибуните той изригна: „Безобразие, какво повече да кажа? Нямам думи за тези простотии. Тези ексцесии знаете кой ги подклажда. Така няма да се научат нито младите, нито хората ще идват по трибуните. Никой няма да доведе децата си. Това са ексцесии, които трябва да бъдат много скоро наказани.  Двубоят трябваше да бъде прекратен, сто процента."