0

С портно-техническата комисия (СТК) към футболната ни централа се произнесе по жалба на Пирин по повод мача с Левски (2:0 за „сините“) от Първа лига, игран на 14 септември. Комисията отхвърли искането на Пирин за служебна победа, като жалбата е отнесена до Дисциплинарната комисия.

Ето доводите на СТК по жалбата на „орлетата“:

"По подадена жалба от ОФК Пирин Бл, СТК констатира, че от ПФК Левски Сф в нарушение на чл.23, ал. 1 от Наредбата за  първенствата и турнирите преди началото на срещата е вписан един състезател повече от разрешеното в тимовия лист на отложената среща от 6-ти кръг на Първа лига ПФК Левски Сф - ОФК Пирин, играна на 14.09.2023 година. 

В срещата ПФК Левски Сф се е възползвал от 4 смени от полагащите се 5 резервни състезатели. 

Деянието е фактическа грешка от страна на ПФК Левски Сф. Вписването на един състезател в повече от допустимото в случая не е повлияло на развоя на срещата", обявиха от Спортно-техническата комисия и информираха още:

"СТК оставя без последствие искането на ОФК Пирин Бл да им бъде присъден служебен резултат. СТК препраща по компетентност жалбата на ОФК Пирин Бл на Дисциплинарната комисия за взимане на отношение по нарушението на ПФК Левски Сф."