0

Ф утболен клуб Брацигово организира турнир на малки вратички в памет на бившия футболист на Хебър Иван Ранчев. Събраните средства ще отидат в помощ на близките на починалия треньор. 
„С наближаването на най-светлия български празник, нека дадем искрица надежда на неговото семейство и малката му дъщеричка“, казват от клуба.
Турнирът ще се проведе с любезното съдействие на община Брацигово на 18 и 19 декември (събота и неделя) на стадион "Христо Гюлеметов" в града. Заявки от желаещите да участват се приемат до 13.12.2021 г. на тел: 0895472773 (Борис Благоев) и 0892054924 (Атанас Трендафилов).


Ранчев бе ударен от мълния и почина на стадиона едва на 41 г. Трагедията се разигра по време на контролен мач в Лесичово между едноименния местен тим и Ботев (Черногорово), като освен него имаше и други засегнати от гръмотевицата футболисти. 
Иван Ранчев беше бивш полузащитник на пазарджишките Хебър и Бенковски, и на Тракия (Стамболийски). През последните 20 години спортната му кариера бе неразривно свързана с футболен Пазарджик и региона. Той има доста мачове за Хебър на ниво Трета, а през сезона 2006/2007 и във Втора лига.