0

К азват, че животът е като колело, което постоянно се върти - веднъж си отдолу, веднъж - отгоре. Двата родни гранда ЦСКА и Левски са абсолютно доказателство за това през последния месец-два...

В началото на септември "червените" бяха на дъното. Дори под него. Отборът беше отпаднал от Европа по изключително срамен начин - 0:6 от румънския Сепси. Отделно клубът беше разкъсан от скандали между феновете и ръководство. Организираните привърженици бяха бесни от уволнението на Саша Илич и още по-бесни от назначението на Несто Ел Маестро. ЦСКА креташе и в първенството.

 

 

Отборът като цяло играеше много слабо особено на фона на силните футболисти, с които разполагаха на "Армията". Заговори се дори, че Ел Маестро може да бъде скоростно уволнен, въпреки че човекът още се ориентираше в тежката обстановка. Анонсираните амбиции за титлата преди началото на сезона, изглеждаха меко казано несериозни.

Към днешна дата обаче нещата са коренно различни. ЦСКА играе страхотен футбол, който буквално помита съперниците. Ел Маестро напипа най-точната схема за наличните си играчи "Армията" и по-точно тези в средата на терена. Сърбинът, който има британски паспорт, заложи на "диамант", а карето в центъра - Амос Юга, Джонатан Линдсет, Марселино Кареасо и Тобиас Хайнц, е в основата на прераждането.

Именно четиримата изкачиха ЦСКА отгоре на колелото и върнаха надеждите на феновете за титла и Купа.

Още - четете в брооя на "Мач Телеграф"