0

П резидентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов изрази задоволство от свършената работа на Десетия редовен конгрес на централата днес. Той изтъкна, че финансовото състояние е стабилно, въпреки отсъстващата каквато и да е подкрепа от държава и общини. Също така подкрепата на 435 делегати днес го успокоявала, че върви в правилната посока.

"Бюджетът е стабилен, както виждате в графа държава и общини пише нула. Горд съм, че и без подкрепата на държавата сме стабилни. 

За всяка една от петте години в следващия период финансовата рамка е между 19 милиона и 19,2 милиона лева. Всички събития и ангажименти са обезпечени – масов футбол, национални отбори, женски футбол. Бюджетът е публичен, може всеки да го види.

"Всичко, което трябва да се прави, БФС го прави. Моята работа е повече мениджърска работа и аз лично съм доволен от себе си, каза Борислав Михайлов на пресконференцията след края на Десетия редовен конгрес на централата.

"Днес работата на БФС беше подкрепена от 435 делегати. Протестите на феновете са платени, знаете от кого. Не БФС е виновен за състоянието на клубовете на тези фенове. Всичко това се провокира от една група младежи, които са решили, че на всяка цена трябва да поемат властта”, бе анализът на бившия национален вратар.

"Ние като екип сме избрани за 4 години на 12-и октомври 2021-а година на извънредния конгрес. А днес да дойдат толкова много хора на редовен конгрес, който не е изборен и реално няма интрига, това говори за подкрепа. Надявам се нещата да се поуспокоят. Остават 3,5 години до края на мандата, нека да работим в името на футбола, а не да затъваме в постоянни проблеми".

Според Михайлов, подкрепата от 78 процента от клубовете в системата на българския футбол имащи право на глас, и насрочен днес и препотвърден от съда Конгрес, му дават увереност в бъдещата дейност.

Президентът на БФС заяви, че 64-те клуба, които не бяха върнати, имат своето място в редиците на футбола.

"В бъдеще те отново могат да станат членове на БФС, когато си оправят документите. Ако си коригират грешките, могат да станат временни членове. Много от тях дори не са участвали на предишния конгрес”, каза още Михайлов.

Президентът изтъкна, че винаги е бил уверен в правилната си политика и начин на работа.

"Не съм бил нервен. Но толкова критики и дори помия, която се изсипа, няма как да ме откаже. Неприятно е, но подкрепата днес отново ми дава сигнал, че вървим в правилната посока”, смята той.

Все още обаче самият Михайлов като президент и изпълнителният комитет, избрани на Конгреса през 2021-а година, не са вписани в съда. Според него, това не бива да се смята за проблем, дори и два клуба от аматьорския футбол да продължат с жалбите си.

Борислав Михайлов: Този конгрес, съдът и Изпълкомът ме легитимираха и ми дават увереност