0

П резидентът на Пирин Станислав Манолев, сподели пред вестник „Мач Телеграф“, че съвсем скоро кубът вероятно ще има нов собственик. Той заяви, че всичко е в ръцете на общинския съвет на Благоевград, който трябва да го гласува, тъй като акциите са били в общината в момента.

„Да, има преговори за придобиването на собствеността на Пирин. В момента ситуацията е такава, че общинския съвет, защото там са акциите, трябва да гласува дали да ги даде. Ако ги даде, Пирин ще има нов собственик до дни. В петък има сесия. Всичко зависи от тях. Новият собственик ще бъде евентуално „CRD Sport“. За момента няма други кандидати. Има всеки ден разговори с смета на Благоевград Илко Стоянов. Обсъждат се вариантите и хората са готови да поемат клуба при всичките условия, които имаме. Не виждам да има някаква пречка. Единствено зависи от общинския съвет“, започна Манолев.

„Колкото до това дали Пирин ще бъде в сигурни ръце, мога да кажа само, че в България няма нищо сигурно! Това, ако е отбор в чужбина, предният собственик не може да си тръгне просто ей така. Ще те задължат да издържаш клуба, докато се намери нов собственик. Ако това се случи в Германия или Англия, ще те вкарат в затвора. Тук нямаме никакви такива закони или поне аз не съм запознат с тях. Така, че гаранция няма никаква. Хората от компанията са футболни хора, а фирмата им е голяма. Разбират и знаят какво искат. Наясно са с положението на клуба и не мисля, че може да има някаква пречка“, продължи той.

„Имат сериозен план за развитието на Пирин. Искат да вземат стадиона и базите да 10+5+5 години на концесия, за да могат да инвестират в тях, детско-юношеската школа и мъжкия футбол. Искат да има сериозни подобрения. На този етап не мога да разкрия колко пари ще влязат в клуба, но искат да вдигнат бюджета на отбора. Те са изготвили план за действия и е вкаран в общината. Кметът е запознат с него. Илко Стоянов искаше да бъде внесено и писмено искането за придобиването на собствеността и това го направихме днес (б.р. вчера). Всичко е черно на бяло, всичко е открито. Няма никакви задни мисли.

В момента имаме доста забавени плащания в Пирин, които, ако не се платят, ще бъде много сложна картинката до края на сезона. Има и стари сметки и нови се трупат. Да се надяваме, че скоро Пирин ще има нов собственик. За момента няма друг сериозен интерес, който да приемем. Напрежение сред футболистите и треньорите е нормално да има щом са забавени плащания. Всички се борим с тома и момчетата тренират на 100% и се готвят за мачовете. Обяснено им е всичко. Мога само да ги похваля. Както за добрите мачове, така и за характера, който проявяват в тази тежка ситуация. Надявам се скоро всичко да се оправи“, завърши Манолев.