0

П резидентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е бил на разпит в ГДБОП тази сутрин, съобщава dsport. Бившият вратар е пристигнал около 9:30 часа, като е останал около час.

Все още не е ясно защо е привикан Михайлов и други служители на централата са били в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", освен, че е заради "жалба от адвокат".

Това не е първи път, в който служители на ГДБОП се занимават с БФС. В края на 2019 г., когато Михайлов подаде оставка като президент, от Дирекцията обискираха офисите на футболната централа в базата в "Бояна".

Миналата седмица Софийски градски съд уважи исковата молба на ФК Балкан (Варвара) от 5 ноември, 2021 г. за отмяна на всички решения от извънредния изборен конгрес на БФС, проведен на 12 октомври.

На него Михайлов бе преизбран за президент на централата във вот срещу Димитър Бербатов. 

Преди и по време на заседанието обаче имаше скандали и недоволство от клубове, които не бяха допуснати. Един от тях бе Балкан, чийто представител – адвокатът по спортно право Георги Градев, е активен опозиционер и близък до екипа на Бербатов.