0

С офийската градска прокуратура е възложила на СДВР проверка във връзка с Националната футболна база в столичния кв. "Бояна", каза за БТА говорителят на градската прокуратура Десислава Петрова.
Тя добави, че проверката е била възложена, след като прокуратурата се е самосезирала. Очаква се проверката скоро да приключи и наблюдаващият прокурор да анализира резултатите от нея.
Единствен изпълнителният директор Борислав Попов е бил в София в това време, тъй като делегацията с националния отбор в момента се прибира от Швейцария.

"Искам да опровергая все неверни твърдения, които се тиражират в публичното пространство и се преписват от медия в медия, без да се извърши каквато и да е проверка, заяви Попов пред sportal.bg. - Първото е, че документите, които се изискват за вписване в търговски регистър, са подадени в тяхната цялост и в установения от закона срок. Футболният съюз не е пропуснал срока, в който трябва да заяви решенията, които са приети на конгреса. В същия срок и в целия комплект от документи, които се изискват от действащото законодателство, са внесени както регистрационните списъци".

"Не сме имали забележка от агенцията по вписването, че не сме представили нещо до момента, в който излезе решението на съда. Просто не е вярно това, което се твърди. Срокът не е 7 дни, не е 14 дни".
"Проверката от икономическа полиция и прокуратурата наистина течеше. Беше 14 месеца. Тя приключи с едно постановление на специализираната прокуратура - 14 или 17 страници. В момента има едно запитване, не бих го нарекъл проверка, на което ние сме отговорили и засега нямаме някакви забележки. Просто имахме едно запитване и сме отговорили", обясни той.