0

Б ившият национал Радостин Кишишев бе назначен за директор в Ботев Пд по времето, когато отборът беше в най-голямата си криза и трябваше да направи всичко възможно, за да го извади оттам. Пред „Мач Телеграф“ Тинката говори за ситуацията в отбора и в развитието на първенството.

- Г-н Кишишев, за Ботев предстои мач за Купата със Струмска слава. Логично е отборът да не подцени съперника?

- Със сигурност не трябва да го подцени, защото се вижда в каква ситуация сме в момента. Набираме скорост след слабия старт, който имахме в първите кръгове. Нещата започнаха да се подобряват, а това, че имаме мач за Купата в Радомир означава, че излизаме само и единствено за победа, за да могат да се затвърдят положителните резултати в последните мачове.

- След мача за Купата предстои мач с Левски, колко е трудно да се играе на Герена?

- Много ще е трудно, защото Левски в момента е задължен към своите фенове заради по-слабите резултати напоследък. Феновете са изискващи и надали ще искат отново разочарование. Този мач ще е изключително тежък за нашия отбор.

- Сам споменахте трудния старт на сезона. На какво го отдавате?

- Можем да го отдадем на много фактори. Когато аз дойдох, първият мач бе Дербито на Тракия, който е един особен мач, независимо, че не го загубихме. Тъкмо бе дошъл нов треньор и може би просто играчите не успяха да влязат достатъчно добре в шампионата.

- 15 гола в последните 4 мача. Започва ли Ботев да намира своя ритъм?

- Да и това не е случайно. Видяхте, че и в мача срещу Локомотив Пловдив имахме много възможности да отбележим, въпреки че не успяхме да го направим. Спокойно резултатът можеше да бъде с няколко гола в наша полза. В предните мачове влязоха 15 гола, а срещу Локомотив изпуснахме може би толкова.

- Да завършим темата за Купата, поставена ли е тя като цел пред Ботев?

- Не мисля, че е поставена. Никой в клуба не говори за спечелване на купа. Имаме си достатъчно проблеми, които да решаваме.

- Един от тях може би е комуникацията с един от основните спонсори и изпълнител на поръчката за Колежа. Може ли да уверите феновете, че разногласията там са изгладени?

- Не, не мога да ги уверя, защото както се вижда мине не мине известно време, пак се случва нещо. Едни и същи хора срещу клуба. Не мога да гарантирам, че в бъдеще няма да има момент, в който пак някой няма да се събуди и да иска да направи така, че на другите да им е гадно.

- Кога е крайният срок за довършване на стадиона, има ли някаква промяна?

- Срокът за стадиона е края на април-май следващата година.

- Преди известно време Ваш футболист бе освободен заради скандал в съблекалнята. Можете ли да кажете, че хармонията в нея се е върнала?

- Да и това се вижда от играта. Играта се подобри драстично в последните няколко мача. Освен, че вкарваме много голове, ние създаваме много положения и се вижда, че някои от футболистите вдигнаха много нивото си, което говори, че нещата вече са нормализирани.

- Каква е голямата цел пред Ботев за сезона?

- Ботев има една цел и тя е да прави феновете си щастливи. Ако това се завърши с Купата или добро класиране, ще е черешката на тортата. 

НИКОЛАЙ ПАРАШКЕВОВ