0

Б ившият защитник на първия ни тим Радостин Кишишев критикува селекционера на националния отбор Младен Кръстаич за философията, която сърбинът изповядва, а именно тоталното подмладяване без оглед на реалното представяне на повиканите. Той дори на шега заяви, че може да бъде повикан, защото има близо 100 мача за „лъвовете“, въпреки че вече не играе на клубно ниво.

- Г-н Кишишев, какви са ви впечатленията от работата на селекционера на националния отбор Младен Кръстаич?

- Не съм привърженик на Младен Кръстаич и не харесвам, което прави. Въобще не съм фен на това, което се случва в националния отбор.

- Защо?

- Защото в националния отбор са повикани футболисти, които нямат повече от пет мача в мъжкия футбол. Те имат качества, но не са се доказали в клубните си отбори. Да играеш мъжки футбол е много по-различно. Не искам да споделям имена, но откакто е той начело, не знам колко играчи получиха повиквателни. Може би 50 човека, а вероятно и повече. Националният отбор не е, за да ги пробваме дали стават, или не. В националния трябва да се викат играчи, които са се доказали в клубните си тимове. По тази логика все едно да ме викнат и мен. Аз имам около 100 мача за националния, защо не ме извикат и мен?! Какво като не играя клубен футбол вече.

Правя просто съпоставка с това, което се случва в момента. Резултатите се виждат. Не го съдя затова, че са загубили в последните два мача. Говоря общо за представянето. Време беше Ивайло Чочев да бъде повикан. Сега едва ли не, ние ще се концентрираме в това, какво ще направи Чочев. Той беше зачеркнат от Кръстаич. Сега вероятно ще имаме тема да говорим за неговото представяне, а той си е човек, който си върши работа в клубния отбор и заслужаваше да бъде част от националния отбор много преди това. Не да стават полемики и да се изписват какви ли не неща. Дори президенти на клубове да говорят по тази тема. Националният отбор е за доказани футболисти! Колкото и да са малко и на колкото и години да са. Това е за мен този отбор и трябва да се следва тази посока. Трябва да играят доказани имена.

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"