2

Б илал Бари вкара малко преди края и Левски спечели с 2:1 срещу Локомотив 1929 София в контролна среща на стадион "Георги Аспарухов".

Локомотив откри резултата в деветата минута. Центриране от ъглов удар предизвика разбъркване в наказателното поле на "сините", от което се възползва Константин Милошев. Капитанът на Локо получи топката на десетина метра от вратата и я вкара в долния десен ъгъл на вратата на Николай Михайлов.

Левски направи няколко положения в следващите минути, но изравни едва в добавеното време на първата част. Марин Петков получи топката в наказателното поле, дриблира покрай Милошев и преодоля Александър Любенов с удар от малък ъгъл.

Преди гола Роналдо не успя да се възползва от добро центриране на Цунами, а удар от далечно разстояние на Георги Миланов мина покрай дясната греда на Любенов. Така първата част завърши наравно 1:1.

През второто полувреме темпото спадна значително, но Левски все пак стигна до втори гол. Антоан Стоянов центрира в наказателното поле и намери Билал Бари, който изпрати топката във вратата на Локомотив с хубав удар от въздуха.

За разлика от предишния мач, в който "сините" биха с 3:1 Академия Пандев за купа "Георги Соколов", когато треньорът Стоилов беше много критичен към отбора, този път той обяви, че е видял положителна промяна. "откъм желание и агресия".

"Опитахме да играем по-агресивно, да пресираме и да отнемаме топката, имаше и промяна откъм желание и агресия. Дано да продължим да работим така и да вдигаме с всеки мач ритъма на игра, защото в първенството и Лигата на конференциите зарядът е друг. Ще бъда спокоен тогава, когато започнем да играем на максимума на възможностите ни", каза Стоилов в интервю за Диема Спорт 2.

"Готови или не, трябва да започнем по най-добрия начин. Така, както подобава на името Левски".

Контролен мач, стартови състави:

Левски - Локомотив София - 2:1 (1:1)
голмайстори: 0:1 Красимир Милошев 9, 1:1 Марин Петков 45, 2:1 Билал Бари 84

Левски: Николай Михайлов, Патрик-Габриел Галчев, Ноа Сонко Сундберг, Келиан ван дер Каап, Вендерсон Цунами, Адриан Краев, Георги Миланов, Илиян Стефанов, Роналдо, Уелтън и Марин Петков.

Локомотив София: Александър Любенов, Ивайло Найденов, Алан Диас, Матеус Дуарте, Мики Орачев, Божидар Кацаров, Красимир Милошев, Симеон Славчев, Димо Бакалов, Франса и Димитър Митков.