0

С аша Илич остана доволен от трите точки, които ЦСКА спечели при победата с 2:1 над Пирин. Сръбският специалист не бе доволен от представянето на футболистите си: 

„Най-важното днес е, че спечелихме трите точки. Ако трябва да говорим за играта, това беше един от най-слабите мачове на ЦСКА, според мен. Предполагам, че влияние оказва донякъде и загубата от Левски. Съгласен съм, че имахме няколко футболисти, които бяха с националните отбори, но не може да бъде оправдание за слабата игра.

Изобщо не можем да говорим за подценяване. Пирин е качествен отбор и мога да кажа, че спечелихме трите точки благодарение на късмет. Това, което ме притесни малко повече, е липсата на дисциплина. Със сигурност, ако повторим тези грешки, няма да бъде добре срещу Лудогорец. Имаме една седмица да се подготвим по-добре и да изглеждаме по друг начин.

Промяната на системата ни донесе много позитивни неща в офанзивен план през първата част, но в дефанзивен план не стояхме добре и се наложи да върнем старата постройка на игра в хода на мача. Отново казвам, изобщо не трябва да повтаряме грешките днес, да бъдем с различен облик през другата седмица.

Шагоян е един от футболистите, които могат да ни донесат много в атака. Нестандартен футболист е, който може да се надиграва един на един. Що се касае до останалите футболисти, които привлякохме наскоро, те също ще получат шанс“.

Старши треньорът на Пирин Красимир Петров пък остана доволен от представянето на футболистите си, въпреки поражението:

„Доволен съм от доста неща в играта, но ни вкараха два гола от две ситуации. В много моменти надиграхме ЦСКА. Ние започнахме мача със самочувствие. Имахме ритъм и скорост в атаките. Създадохме и доста ситуации, изпуснахме положения. Недоволен съм само от резултата.

Когато играеш по-добре от ЦСКА, няма как да не ти даде самочувствие. Ние обаче пак не спечелихме точки“.