0

С делката е факт - Левски продаде Роналдо на Ростов. Договорът е подписан, а "сините" ще обявят официално трансфера, след като това направи руският клуб, пише днес в. „Мач Телеграф“.

Очакваше се това да стане вчера, но от Ростов не разкриха новината до късно снощи. Сделката е за 2 000 000 евро, но Левски ще вземе доста по-малко пари. Голям процент от продажната цена ще отиде за бившия клуб на Роналдо - бразилския Баия и агента на самия играч. 

Отделно 5% от печалбата на "сините" ще бъде за основния спонсор на клуба. Припомняме, че когато Левски купи за около 200 000 евро крилото, парите за сделката дойдоха именно от рекламодателя, който даде извънредна сума, която няма общо с договора с клуба, за дойде Роналдо на "Герена".

След всички отчисления се очаква Левски да вземе около 60% от споменатите 2 000 000 евро. Въпреки това клубът ще е на огромна печалба от футболиста.

Иначе агентът на Роналдо - Хулио Сезар Гранха, заяви пред медиите в Русия, че клиентът му е преминал медицински прегледи, преди да премине в Ростов. По-рано агентът на бразилеца съобщи, че футболистът ще подпише договор с Ростов до лятото на 2028 година.

Този сезон 23-годишният Роналдо изигра 25 мача за Левски, отбеляза 7 гола и направи 1 асистенция.

Както първи "Мач Телеграф" написа, "сините" вече са уредили заместник на Роналдо. Днес или най-късно утре в България ще пристигне друг бразилец, който играе като дясно крило. От клуба пазят името му в тайна, за да не се провали сделката, но "Мач Телеграф" научи, че стана дума за 26-годишен футболист, който идва от второто ниво на бразилския футбол - Серия Б. Всичко около привличането му е уредено, а той остава само да мине успешно медицинските тестове. Лично Николай Костов си е избрал новия бразилец, предпочитайки него пред португалец, който също е бил вариант. Според dsport.bg става дума за Фабио Лима.

На този етап не се знае колко още играчи ще привлекат "сините" през зимния трансферен прозорец. Всичко зависи от продажбите и случващото се с Анди Краев и Жереми Петрис, които на този етап са аут от групата на Левски за лагера в Турция.

Автори: ДИМИТЪР ДИМИТРОВ И ПЕТЪР-ДЕЛЯН ИВАНОВ