0

Ш ейх Диаманка е поредното ново попълнение на Хебър. Той е роден на 20 януари 2001 година в Дакар, Сенегал и играе на позиция централен нападател. 23-годишният състезател за последно е играл в португалския Корушензе, където е записал 1 мач при пълни 90 минути през сезон 2022/2023. Тогава е преминал в белгийския Десел преди да дойде в Хебър. Преди това той се е състезавал за испанския Елче в Сегунда и Примера дивисион, както и за Купата на Краля на Испания.

Двубоят днес на „Лаута“ има усно изразен фаворит. От 7 мача между двата отбора в елита, „черно-белите“ имат 6 победи и само една загуба, а „хиксът“ никога не се е получавал като знак. Специално в домакинствата Локомотив Пд е безпогрешен и има три победи от три мача срещу този съперник. Хебър няма суха мрежа срещу „смърфовете“, като допусна гол от тях дори и при единствената си победа. Тя е записана в дебютния двубой между двата тима в елита – на 2 декември 1989 година с 2:1 в Пазарджик. Един от головете за Хебър вкарва първият чужденец, играл в нашето първенство след 1989 година – съветският футболист Сейран Осипов.

През есента пък двата отбора изиграха един от най-зрелищните мачове от началото на първенството, а Локомотив Пд спечели на стадион „Георги Бенковски“ с 4:3. И седемте гола бяха отбелязани през първото полувреме. Единственият по-резултатен мач от този в първенството до момента бе между Ботев Вр и Ботев Пд, който завърши 5:3 за „канарчетата“.