0

А нте Шимунджа е новият треньор на Лудогорец. Той вече е подписал своя договор с „орлите“, който влиза в сила от 1 януари и ще е до юни 2023 г. В. „Мач Телеграф“ съобщи, че именно наставникът, водил за последно Мура, е фаворит за нов треньор на Лудогорец още на 1 декември и ето – близо месец по-късно двете страни си стиснаха ръцете. Шимунджа беше 2 дни в София, където изглади последните детайли по своя договор, след което го подписа и се прибра в родината си. 50-годишният специалист, победил Тотнъм на Антонио Конте само преди месец, ще дойде пак в България на 9 януари, когато във Варна Лудогорец дава старт на своята зимна подготовка. Именно тогава словенецът ще бъде представен и пред българските журналисти. Иначе официалното обявяване от Разград ще бъде преди Нова година.

Една от причините Лудогорец да привлече именно Шимунджа е отличната работа, която неговите отбори вършат в дефанзивен план. И тук не говорим само за работата на четиримата защитници, а за играта на целия тим във фаза отбрана, пишат медиите в Словения. Факт е, че „орлите“ вкараха 3 гола на неговия Мура, но това стана доста трудно.

Така че на новата ера в Разград е даден старт. Въпросът е дали петият чуждестранен треньор на Лудогорец ще успее да постигне голямата цел – влизане в групите на Шампионската лига. Защото Валдас Дамбраускас класира тима в плейофите на турнира, но това се оказа недостатъчно и около два месеца по-късно литовецът бе уволнен.