0

Е дна от най-големите фен групи изрази недоволството си от поведението на ръководството на Левски, заради декларацията срещу една от легендите на клуба Георги Иванов-Гонзо. Организация „Ултра Левски“, публикува в социалните мрежи позицията си в подкрепа на бившия нападател на „сините“. Припомняме, че Тази седмица в Монтана техническият директор на БФС Георги Иванов заяви в Монтана: "В българския национален отбор трябва да играят само българи. Докато аз съм директор на националните отбори, чужд играч, с чужд паспорт, с друг цвят на кожата, няма да играе в българския национален отбор. Достойнство за всички българи е да играят, ако не могат, това си бие върху нас. Не искам футболисти от други държави да заместват нашите. В някои страни това може да го има, но за мен е порочна практика".

От ръководството на Левски се разграничиха и осъдиха официално с декларация от изказването на Гонзо, определено като расистко и дискриминационно.

От "Ултра Левски" реагираха: "Нашата организация твърдо се противопоставя на днешната "позиция", изразена в официалните канали на ПФК Левски, относно една от легендите на нашия вековен клуб - Георги Иванов.

Изумени и учудени сме от бързата реакция на клуба, когато трябва да се нападне "наш". Не става ясно кой по-точно искаше мнението на клуба и кое е налагало клуба да "осъжда" изказване на Гонзо, което няма нищо общо с клуба. Изказване, изкарано от контекста, в което се твърди, че в националния отбор трябва да играят млади българи, а не бразилци, нигерийци или сърби. Нима това не е така и клубът ни осъжда това? Нима това в момента е най-големия проблем на ПФК Левски?  

Очевидно най-лесно е да хвърляме кал върху нашите легенди, докато кротко и услужливо си мълчим срещу тези, които с години бълват лай*а върху отбора и неговите привърженици!

Призоваваме администрацията на ПФК "Левски" да се съсредоточи върху огромните проблеми от всякакво естество налегнали клуба и да спре да се изявява като морален стожер и последна съдебна инстанция!

Кога на Гонзо паднете, паднете...."

Левски срещу Гонзо и расизма: Клубът реагира на изказване на Георги Иванов