0

„Синята“ баскетболна легенда Георги Младенов коментира предстоящото дерби между Левски и ЦСКА в днешния брой на вестник "Мач Телеграф". Младенов е заклет левскар, като по думите му тази страст трае вече 60 години, каквато е неговата възраст. Той обаче няма да има възможност да проследи двубоя на живо, тъй като ще присъства на изписването на своя внук Симеон, с когото го дари дъщеря му Гергана преди 4 дни.

Няма нищо по-хубаво от дербито! Станимир Стоилов може да извади коз от ръкава, Саша Илич няма колебания със състава

"Надявам се да стане хубав мач. Има положителна промяна и в двата отбора. Не съм специалист във футбола и не знам моментното състояние на съставите, кой е във форма, кой не е... Навремето хората живееха седмица преди и седмица след нова с мисълта за Вечното дерби. Радостен съм, че ще има поне 20 000 души на стадиона, а защо не и повече. Българският футбол и изобщо спортът у нас, има нужда от такива дербита. Левски изигра добър мач с ПАОК, ЦСКА също се представи добре в Европа.

Лудогорец победи Рома. Вярно, че е с 20 души чужденци, което мен лично не ме устройва, но това е положението в края на краищата. За съжаление няма да мога да присъствам на стадиона поради личен ангажимент - ще изписват внука ми Симеон. Но се надявам да стане добър мач, двата отбора да се "сбият" на терена, в добрия смисъл на думата, и да доставят радост на феновете със себераздаване", коментира пред "Мач Телеграф" Георги Младенов.