0

О ще един французин е на път да подсили Славия. В понеделник за проби в тима ще пристигне централният защитник Натан Гасама, пише в днешния си брой вестник „Мач Телеграф“.

Той е клиент на мениджърската агенция Goal Pro Managment, която представлява и Людовик Соарес и Кемело Нгуена, които вече играят с успех при „белите“ и през този сезон се утвърдиха като едни от най-постоянните в състава на Златомир Загорчич. Треньорът искат да засили конкуренцията в центъра на отбраната, където бе изправен пред сериозен проблем как да ротира играчите, когато и Виячки и Керчев висяха с картони в навечерието на дербито с Левски на „Герена“ в последния кръг от есенния дял на сезона.

Натан Гасама е роден на 5 януари 2021 година. Баща му е от Мали, но той е израсъл във Франция и има паспорт от ЕС. Започнал е да тренива в академията на Нант, където стига до Б отбора, а през миналата година преминава в дубъла на Троа. От там това лято е привлечен в третодивизионния Шоле.

Интересното е, че оттам в България преди време пристигна и левият бек на ЦСКА Брадли Мазику. Интересното е, че Гасама също има мачове като краен бранител, въпреки че е висок 1,91 м. Силният му крак е левият и освен в центъра на отбраната и на бека, може да бъде използван и като дефанзивен халф.

Младежът ще проведе няколко тренировки с „белите“ между отложения мач с Лудогорец и осминафинала за Купа на България с Ботев Пд или Черноморец Балчик. След това Загорчич ще прецени дали да го задържи за постоянно и да го повика за старта на зимната подготовка.