0

С лавия постигна победа с 1:0 у дома срещу Ботев Враца в първи мач от 17-ия кръг на efbet Лига.

Единствения гол за тима на Златомир Загорчич реализира Мартин Георгиев в края на първото полувреме. Попадението бе първо за младия защитник в клубния футбол.

Втория пореден успех осигури актив от 17 точки за "белите", които са на 13-то място в класирането.

Ботев Враца допусна шесто последователно поражение в Първа лига е със само 10 точки на 15-та позиция.

В 11-ата минута на двубоя Иван Минчев изведе Тони Тасев на стрелкова позиция, крилото излезе сам срещу Федерико Бариос, но ударът му мина на сантиметри покрай вратата на Ботев. При тази ситуация беше маркирана и засада, която не беше преразгледана, защото не се стигна до попадение.

Последваха скучни минути, на игра в центъра на терена и без почти никакви опасности в двете наказателни полета.

В 44-ата минута Тасев центрира от ъглов удар и младият Мартин Георгиев отблизо с тяло откри резултата в полза на "белите". 

Втората част започна с натиск за домакините. В 50-ата минута Тони Тасев се измъкна на скорост от защитата на врачани и подаде към Галин Иванов, който от няколко метра стреля в обсега на Бариос, отбил кълбото в ъглов удар.

В 77-ата минута Диого Барбоса извърши нарушение в центъра на терена и получи втори жълт и съответно червен картон, а удар на Емил Мартинов срещна напречната греда на вратата на Ботев Враца.

Три минути преди изтичане на редовното време Денислав Александров беше изведен на голова позиция, но отново стреля във Федерико Бариос.