0

С лавия отбеляза 110-годишнината от основаването си с церемония пред паметника на Димитър Благоев-Пальо, която започна с химните на клуба и на България.

Фенове и легенди на „белите“ поднесоха венци и цветя в чест на основателите. Тази вечер ще се проведе и празнична вечеря в чест на бившите и настоящи футболисти на Славия.

Димитър Благоев-Пальо е първият председател на Славия след основаването на клуба на 10 април 1913 година след обединението на клубовете Развитие (1909) и Ботев (1910).

 Легендата на Славия в леката атлетика - Трендафил Терзийски, който направи име и във футбола като кондиционен треньор, заяви, че клубът е дал много на България във всички видове спорт.
„Щастлив съм, че съм кадър на Славия. Като лекоатлет успях да дам много на Славия и националния отбор. Гордея се, че съм израснал в този клуб, който има най-интелигентната публика. Щастлив съм, че работих с едно изключително талантливо поколение, което ми е създавало много проблеми, но не колкото радости. Не можахме да станем шампиони, защото ни пречеха съзнателно, но бяхме шампиони по стил на игра, по себераздаване и по честност“, заяви Терзийски. 

Андрей Желязков, който е една от най-обичаните легенди на Славия. Той уважи празника на "белите" на стадион "Александър Шаламанов" тази сутрин. 

"Славия е клубът, който направи много футболисти известни. Затова трябва да сме благодарни и признателни. 

Празненствата на Славия по случай 110 години

 Празненствата на Славия по случай 110 години

На младите футболисти в Славия мога да им кажа само едно - да останат тук и да се развиват, защото това е единствения клуб, който дава път на младите.  
Трендафил Терзийски е човекът, който много ми помогна да израсна и като физика, и като психика.  

Нещата във футбола се промениха много. Няма много фенове, но не мисля, че бойкотират. В днешно време зад любовта може би стоят финансови интереси", заяви Жужо.