0

"След мен и потоп!" Този цитат се приписва на един от най-емблематичните императори на древен Рим - Нерон, но няма писмени сведения той да е казал това. Това изречение придобива доста смисъл и истинност, ако сменим само една дума - След ЦСКА и потоп! Именно такава е ситуацията за десетимата футболисти, които напуснаха по един или друг начин "Армията" по време на летния трансферен прозорец.

Става дума за цели 9 чужденци -  Федерико Варела, Греъм Кери, Жорди Кайседо, Жуниор Нзила, Йоан Баи, Брадли Мазику, Карло Мухар, Томал Лам и Яник Вилдсхют. В списъка има и един българин, който остана да играе у нас, след като приключи взаимоотношенията си с "червените" - Ахмед Ахмедов.

Що-годе кариерата на 90 процента от изброените тръгна надолу, след като свалиха фланелката на ЦСКА. Единствен Карло Мухар, който у нас отнесе доста критики, повечето от които много пресилени, търпи развитие. Брадли Мазику също не може да се каже, че има срив в кариерата си, но се очакваше, че ще премине в далеч по-стойностен отбор от Арис Солун, който за последно вдигна трофей в Гърция - Купата на страната, преди цели 52 години - 1970.

Какво се случва с все един от десетката, която напусна ЦСКА през летото четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"