0

С портист Своге и старши треньорът Петър Колев се разделиха по взаимно съгласие, обявиха от клуба днес. Ръководството на Спортист благодари на Петър Колев за свършената работа и му пожелава успех в професионалния му път, се казва в съобщението.

Специалистът пристигна в Своге в началото на полусезона, като води отбора в 17 мача, в които спечели 6 победи, 6 равенства и 5 загуби. Отборът стигна до бараж за Първа лига, който загуби от Берое с 0:1.

Петър Колев няколко пъти говори пред медиите след мачовете от Втора лига, че не е доволен от развитието на клуба и смята, че доста неща липсват в нормалното провеждане на учебно-тренировъчния процес. Същите бяха думите му и след мача с беройци във Велико Търново в събота.

След срещата той каза: "Някакъв план аз имам в главата си, но не всичко зависи от мене. Но сега не мога да кажа дали ще продължа да водя отбора и догодина, иначе имам договор за още една година. Въпросът е да усетя краткосрочна поне някаква стратегия за бъдещето затова как искаме да изглежда клуба. Защото в месеците досега не можах да разбера имаме ли някаква идея за бъдещо, как и искаме ли да развиваме клуба".