0

П омощник треньорът на ЦСКА Величко Капланович отдаде загубата на точки на липсата на късмет при равенството 1:1 срещу Локомотив Пловдив.

Капланович води "червените" в този мач, тъй като старши треньорът Саша Илич е наказан.

"Изгубихме две точки. Влязохме добре в мача, бяхме агресивни и компактни, вкарахме ранен гол, имахме и чиста ситуация за 2:0, но вратарят спаси. Последните 10 минути на първото полувреме отстъпихме в агресията и битката за топката.

Изравниха ни с гол в най-лошия момент в края на първото полувреме.

След почивката имахме ситуации за втори гол, но Жеферсон и Назон пропуснаха. Имахме и дузпа, която не вкарахме, трябваше ни малко късмет.

На терена не бяха титулярните изпълнители на дузпи Турицов и Назон и Матай като капитан пое отговорността да я изпълни.

Назон се намира в страхотна форма, но не тренира няколко дни заради висока температура. Имахме и други играчи с температура през седмицата. Футболистите дадоха максимума от себе си, но когато пропускате такива възможности, няма как да победите“, коментира Капланович.

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш пък похвали своите играчи за представянето.

"Мисля, че можем повече, но момчетата се постараха. Излязохме срещу първия в класирането, който е силен домакин. Имаме двама млади централни защитници, бях длъжен да играя за резултат. Момчетата изпълниха всичко, което исках от тях.

Влязохме с повече респект към съперника, но след гола за ЦСКА ни трябваха няколко минути да се ориентирахме, подходихме по най-добрия начин, резултатът е закономерен.

Футбол се играе със самочувствие, моята работа е да вдъхна увереност на момчетата", каза Томаш след мача.