0

М ладият старши треньор на Локомотив София Станислав Генчев бавно и методично превръща отбора в претендент за топ 6 в класирането. Днес „червено-черните“ нанесоха първа загуба на Лудогорец в първенството, след като преди това победиха Левски, а завършиха наравно с ЦСКА.

Двубоят бе по-специален за треньора, тъй като той на няколко пъти води "зелените".

"Доста се борихме и потрудихме. Срещу четирите евроучасника имаме 3 победи и 1 равен. Всеки път казвам, че най-важно е постоянството. Ако задържим този ритъм, ще е прекрасно. Играхме срещу най-добрия български отбор и се справихме подобаващо, въпреки че бяха с 10 човека", започна младият специалист.

"Нашата философия е да вкарваме голове. Трябва да минимизираме грешките. Винаги при атакуващ футбол се откриват пространства. Знаехме, че няма да имаме много голови ситуации. Най-важно бе да запазим спокойствие. Най-трудното е постоянството. Доста разговори имаме с играчите. Каквото зависи от нас, ще го направим. Посочваме грешки, футболистите изпълняват, но и от мач на мач ги чистим", заяви Генчев.

Колегата му в Лудогорец Анте Шимунджа бе видимо разочарован от поражението: „Не сме доволни, но в момента, в който останахме с десет човека, стана трудно за нас. Показахме някои добри неща, но не сме доволни от загубата. Много трудно мога да кажа каква бе причината за този червен картон.

Сисиньо е опитен футболист, но не харесвам това, което той направи. Вярвам на неговия опит, но днес допусна грешка. Създадохме повече положения от Локо, но проблемът е, че не вкарахме. Те успяха да се възползват от една от ситуациите си. Дори и с десет човека, бяхме по-добри от съперника. Във всяко едно отношение превъзхождахме противника”, коментира Шимунджа.