0

В арненският Спартак взе ценна победа с 2:1 като гост на Струмска слава в Радомир в мач от 21-ия кръг на Втора лига. Тя изведе варненци на второ място в класирането с 42 точки, 2 повече от Миньор Перник, който в понеделник приема четвъртия Хебър Пазарджик (също с 40 т.) в най-напечения мач от кръга.

В друг от неделните мачове между отбори със славна история Септември София и Марек Дупница завършиха 1:1 с голове в рамките на 4 мин. До почивката. Реди Каса откри за Септември в 33-та, Близнаков изравни 1:1 в 37-та от дузпа.

Втората победа на гостите в неделния ден постигна Марица в Монтана, където Валери Домовчийски препарира домакините с единствения гол в мача 10 мин. Преди края.

Янтра взе ценни 3 точки за измъкването си над опасната зона на изпадащите с 2:0 над Септември Симитли в Габрово. Головете реализираха за 3 мин. Петър Казаков (33-та от дузпа) и Тони Иванов (36).

Спортист Своге и Литекс направиха 1:1 след като домакините изоставаха в резултата.

В понеделник са мачовете: Миньор Перник - Хебър Пазарджик, Ботев Пловдив-2 – Добруджа, Созопол - Левски Лом, Етър Велико Търново – Лудогорец Разград-2; ЦСКА 1948-2 почива.

Начело в класирането са Етър с 43 т. (от 19 мача), Спартак Варна с 42, Миньор Перник и Хебър са с по 40, Септември има 36 (от 20 мача) и др.