0

Т реньорът на Арда Стамен Белчев обяви, че от новия сезон няма да бъде треньор на отбора. Той разкри, че с ръководството не са се разбрали за нов договор. Новината дойде след поражението на тима с 1:5 от ЦСКА 1948.

„Поздравявам ЦСКА 1948 за победата. Искам да се извиня на нашите фенове за резултатите. Не се справихме в защита и средата на терена в този мач. Не се получи това, което бяхме решили”, започна Белчев.

„Някои не оправдаха доверието, но така е във футбола. Най-вероятно настройката вече е за почивка. За мен това не трябва да се случва. За съжаление днес не беше така”.

„Ще търсим достойно представяме. Надявам се с играта да поднесем извинение на феновете. Нека другата седмица да подновим тренировъчния процес. Тогава ще преценим. Надявам се повечето да разбират положението”.

„Няма да съм аз треньорът през следващия сезон. Договорът ми изтича. Не се разбрахме с ръководството. Очаквам предложения. Разделяме се”, обяви той.

„Арда разочарова в последните няколко мача. Преди това показахме добро ниво. Бяхме равностойни в повечето мачове, но малките неща надделяха”, добави Белчев.

Неговият колега в ЦСКА 1948 Николай Киров също беше критичен към изявите от първите минути на тима му, въпреки успеха с 5:1.

„Всичко се реши през първата част. Започнахме разконцентрирано, но след това всичко се подреди. Преса, контрапреса, както и бързи преходи. Това беше ключът.“

„Казах им, че нямаме право да започваме мача така, защото ще е трудно да се завърнем по такъв начин срещу следващите съперници. Подобрихме много скоростта, разнообразни сме в атака. Затова сме втори по отбелязани голове в Първа лига. Доста сме назад по отношение на допуснатите голове обаче, така че трябва да си направим изводите“.

„Групата е много равностойна. Изпуснахме да си решим всичко в миналия мач и ще се надяваме на добро развитие в следващия мач. Гостуване на Локомотив Пловдив обаче ще е решаващо. Ще се готвим от утре още за този мач. Изпитвахме проблеми срещу тях в домакинския мач, така че трябва да променим нещо“.

„Концентрирали сме се изцяло върху този сезон, за момента“, завърши Киров.