0

К румовград е в чудесна серия от 11 двубоя без загуба в Първа лига. Сега за отбора на Станислав Генчев предстои мач със Славия, който е задължителен за новака в елита, ако иска да се класира в Топ 6. От „Мач Телеграф“ разговаряхме със старши треньора на отбора Станислав Генчев, с когото да поговорим преди идващия мач с „белите“.

- Г-н Генчев, излиза ли Крумовград за победа в мача със Славия?

- Във всеки един мач излизаме за победа. Смятам, че с представянето си до момента го показваме.

- Зададох Ви този въпрос, защото в подобна ситуация някои отбори биха предпочели да играят за седмото място, а не за влизане в Топ 6...

- Искам да играем в Топ 6, защото първо смятам, че ще бъде много престижно нашият отбор да играе в първата шестица и с най-добрите в България. Ако започнем да правим сметки и гоним 7-то място, след това нищо не ни гарантира, че ще го спечелим, защото другите отбори около нас са много добри – Арда, Ботев Пловдив, ЦСКА 1948. Дори и да останем седми след това има бараж, който също трябва да вземем, за да се класираме в Европа... Колкото по-предно е класирането, толкова по-престижно е това за нашия отбор. Аз искам да играем в първата шестица и да играем с най-добрите отбори.

Цялото интервю със Станислав Генчев четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"