0

С тарши треньорът на Ботев Пловдив Станислав Генчев изрази разочарование след равенството 1:1 срещу Локомотив в пловдивското дерби от първия кръг на Първа лига. Наставникът на "канарчетата" открои две ситуации през втората част, при които неговите футболисти са потърсили индивидуално завършване на нападенията, а по думите му тези положения са можели да решат срещата. 

"Изключително сме недоволни, че изпуснахме победата. Водихме в резултата през по-голямата част от срещата и имахме доста чисти положения, поне 4 такива, за да затворим мача. Дойдохме за победа, искахме 3 точки, но не успяхме да ги спечелим", заяви Генчев след дербито.

"Ботев трябва да играе доминиращ футбол. В началото на двубоя играхме объркано на моменти. Както знаете, през подготовката сменихме схемата и започнахме притеснени през първата част, затова губехме лесно топката.

През второто полувреме започнахме по-добре с някои промени и можехме да затворим мача, но съжаляваме, че не успяхме да го сторим. Самуел Акере имаше големи затруднения, защото според мен играеше срещу най-добрия играч на Локомотив и затова изпитваше притеснение, но се справи", каза още Генчев.

"Не искам да отличавам никого, а залагам на отборната игра. Казах на футболистите, че не трябва да търсим лична изява. Точно в няколко ситуации, в които търсихме личната изява, сбъркахме, а с тях можехме да спечелим мача. По време на срещата се ядосах, че Мартин Секулич не падна за втора дузпа, когато беше задържан, но му прави чест, че продължи да играе", коментира старши треньорът на "канарчетата".

"За първи път ми се случва да водя Ботев и то в дерби. Страшно много се надявах да постигнем победа и да я отпразнуваме с нашите фенове, но не успяхме да го сторим. Надявам се да спечелим още мача срещу Левски в следващия кръг и да ги зарадваме", завърши Станислав Генчев.