0

П ирин и ЦСКА завършиха 1:1 в мач от 18-ия кръг на Първа лига. Карло Мухар даде аванс на гостите от София, но Станислав Манолев в добавеното време изравни. Така футболистите на Стойчо Младенов събраха актив от 33 точки и заемат втората позиция, а Пирин е 13-ти с 13.

Течеше 71-ата минута, когато Баи подаде към Мухар на границата на наказателното поле, а той се засили и с плътен удар изведе гостите напред в резултата.

Във втората минута на добавеното време на мача Станислав Манолев с удар от въздуха изравни резултата. Опитният футболист бе оставен непокрит в наказателното поле на ЦСКА и майсторски засече центриране на Александър Дюлгеров.

Пирин измъкна равен 1:1 с ЦСКА в 92-та мин.
Пирин ЦСКА Пирин ЦСКА Пирин ЦСКА
14

Назначеният едва тази седмица за старши треньор на Пирин Радослав Митревски призна, че точката е „добре дошла срещу труден съперник“. „Изравняваме в последните минути. Мисля, че е успех за нас. Правихме много непредизвикани грешки, без да сме под преса. За мен е изненадващо. Ще ги коригираме тези неща. Казахме си някои грешки, които се допуснаха през първото полувреме.

Всяка една смяна на треньора се отразява положително в първите мачове. Трудно е на играчите - (освободеният) Фийни беше харизматична фигура, която обединяваше. Пирин, колкото и да е разклатен, винаги сме се оправяли в такива моменти".

Треньорът на гостите от София Стойчо Младенов, след загубени още 2 точки в борбата за титлата, отдаде хикса на малшанс, като заяви, че Пирин са вкарали гол без положение. Младенов похвали своите за „изключително силно полувреме“ (за 0:0), и с добро разположение в пеналта при гола на Пирин. „Не успяхме да си съхраним аванса през втората част. Изравниха ни без положение, не бяхме концентрирани във важния момент. Малшанс днес.
Последните 7-8 минути се прибрахме и не ги пресирахме.

Бяхме добре разположени в наказателното поле, но загубихме единоборство и накрая нямахме време за реакция“.

По неговата преценка разликата от 9 точки с лидера Лудогорец е „хем голяма, хем не“. „Имаме мач по-малко, имаме и директен двубой. Може да обърнем нещата в наша полза. Има положително развитие в отбора, но трябва да избегнем лъкатушенето, което ще е една от целите ни на предстоящата зимна подготовка, за да видим един по-бърз и агресивен ЦСКА.“