0

С танислав Манолев е сред лидерите на Пирин Благоевград, а отборът показа огромно израстване след подновяването на шампионата и до този момент не е загубил в нито една среща от петте, които изигра. „Мач Телеграф“ се свърза с опитния халф, който коментира актуални теми около „орлетата“, националния отбор и бившия му тим ЦСКА.

- Демонстрирахте сериозен прогрес през пролетта. На какво се дължи това?
- Много са факторите, на които се дължи това. През есента понякога ни липсваше и късметът, за да печелим точки, сега се представяме определено много по-добре и заслужено се подобриха и резултатите.

- В състава сте много опитни играчи. Отрази ли се това върху представянето ви?
- Да, разбира се, след смяната на Уорън Фийни дойдоха Радослав Митревски и Петър Михтарски, които са местни хора и ни вдъхновиха. Манталитетът им и старанието им си личи от нашите резултати. Заедно работим много добре.

- Каква е целта пред вас, след като успяхте да победите директните съперници в битката за оцеляване. Гледате ли вече към седмата позиция?
- Да, целта пред нас е седмата позиция. Ако успеем да спечелим следващите два мача, тя е доста постижима.

- Върху коя част на играта мислиш, че трябва да работите повече през паузата?
- Мисля, че върху фаза защита. Определено се забелязва голямо подобрение след подновяването на шампионата, но трябва да се работи още. Във фаза атака също има какво да надградим. Въпреки че сме отбелязали доста голове до този момент през сезона. Третото най-резултатно нападение имаме в първенството след ЦСКА и Лудогорец, но сме и допуснали много попадения. Трябва да работим върху двете фази на играта.

Цялото интервю със Станислав Маноле четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"