0

Л егендата на Берое Радко Калайджиев, заяви пред в. „Мач Телеграф“, че ръководството на отбора трябва да вземе нужните мерки за слабото представяне.

„Не съм очарован от това, което се случва. За мен е необяснимо това, че при положение, че няма сериозен бюджет за закупуване на футболисти и играят някакви знайни и незнайни чужденци, при положение, че има школа, която е работеща. Да се налагат юноши, дори с риск да се отиде във Втора лига. Поне ще знаем, че това са млади момчета от школата. Публиката ще застане зад гърба на тези млади момчета и ще ги подкрепя. Аз виждам неща, от които не съм очарован“, започна той.

„Ако трябва да бъда честен, дори и през ум не ми е минавало, че Берое може да загуби от Септември дори точка. Необяснимо е. Повеждаш в резултата и допускаш обрат. Изходът от тази ситуация не мога да кажа какъв е. Не съм вътре в отбора, но предполагам, че ръководството на тима ще вземат нужните мерки. Не е в плачевно състояние положението, но трябва да се вземат някои по-строги мерки. Не искам да обвинявам никого, но за това незавидно положение в което е клубът, всеки носи отговорност. Определено има опасност вече и от изпадане и затова трябва да се вземат мерки. Не му отива на Берое да е на тази позиция“, продължи той.

„Всеки един мач до края на сезона е важен за Берое. Трябва да се играе на максимума. Видяхме и отбора на Локо Пд как се противопостави на ЦСКА, а сега Берое е гост на Лаута. Ще бъде труден мач в Пловдив. От това, което виждам, е, че повечето отбори са равностойни. Който подцени дадена ситуация, нищо добро не го чака. Много равностойни срещи се играят.

Най-притеснителното нещо, което се случва в Берое е отлива на публиката. Всеки ще каже, че тима не върви. Не е нормално, когато отбора върви ти да го подкрепяш, а когато не върви да не си до него. Клуба има нужда от феновете си. В момента те може да са ключа към излизането от кризата. Призовавам ги да са зад отбора и да го подкрепят Стискам палци скоро отбора да тръгне нагоре.“, заяви Калайджиев.