0

Т очно 60 дузпи са били отсъдени в Първа лига от началото на сезона, пише днес в. „Мач Телеграф“. Както е тръгнало, и през уикенда ще има изпълнение от бялата точка, защото до момента не е била отсъждана дузпа само в три кръга през кампанията - 11-ти, 13-ти и 22-ри. За сметка на това рекордът беше поставен още в първия кръг, когато бяха дадени цели 6 дузпи. Също толкова имаше и в 21-вия.

От въпросните 60 дузпи бяха изпуснати 11, което прави 81,67 процента успеваемост.

Отборите на Черно море и ЦСКА 1948 са рекордьори по отсъдени дузпи. Двата тима са били по 7 пъти от бялата точка. По този показател най-зле е Хебър. Тимът от Пазарджик е убедил само веднъж съдията, че трябва да бъде отсъден наказателен удар в негова полза. Малко по-добре са двата родни гранда Левски и ЦСКА. В тяхна полза от началото на сезона са отсъдени по две дузпи. "Сините" са ги вкарали, докато "червените" са пропуснали една от тях.

Локомотив Пловдив пък е отборът, който стреля най-точно от бялата точка. В полза на "смърфовете" са отсъдени 5 дузпи и всички те се реализирани.

Борещите се да не изпаднат отбори на Пирин Благоевград и Ботев Враца са най-големите грешници по отношение на дузпите. Срещу "орлетата" и врачани са били отсъдени по цели 7. Добрата новина за благоевградчани е, че именно Пирин е отборът, чиито вратар е отразил най-много удари от бялата точка. Максим Ковальов е успял да спаси цели три пъти, което е страхотно постижение. Вкарали са му 4 пъти, което е само 57,14%.