0

Н яма силен отбор без бразилец. Това е стара максима, която се доказа и на „Герена“. Заради кризата в Левски бяха принудени да се разделят с играчите си от страната на Неймар, но Станимир Стоилов още с идването си върна „сините“ на картата на Южна Америка.

Така за пръв път от началото на сезона две от откритията му избухнаха в един мач. Става въпрос за Рикардиньо и Роналдо. Те блеснаха при победата над Септември с 2:0 и то в мач, в който нямаха право на грешка. Причината е, че 4 май е особена дата, особено този – преди двубоя „сините“ честваха 80 години от рождението на най-голямата си легенда – Георги Аспарухов. Рикардиньо показа, че добре е научил историята на Левски и веднага посочи деветката на рамото си, които бе сложена на екипите в чест на иконата. Това бе пето неговото попадение, откакто бе привлечен на „Герена“. Затвърди се и тенденцията, че Левски винаги печели, когато той вкара. 

Но има и друга такава, която се затвърди с изпълнението на двамата, а то е, че честванията за Гунди станаха запазена марка за бразилците. На 4 май 2018 година, когато на „Герена“ отбелязаха 75-годишнината на Гунди, пак изпъкнаха двама представители на една от най-футболните нации в света. Тогава Паулиньо избухна с 2 гола и изработи дузпа при победата над Ботев Пд с 3:2. От бялата точка пък се разписа Ривалдиньо. Интересното е, че това бе първото му и последно попадение със синята фланелка.