0

Л евски изпусна победата срещу ЦСКА 1948, а с това и шансовете за първи път в историята си да победи два отбора с името ЦСКА в рамките на един сезон. През есента „сините“ победиха тима на Саша Илич с 2:0, но срещу опонента, с който направиха 2:2 в неделя приключват сезона без успех. Припомняме, че в първата фаза от първенството двата мача срещу ЦСКА 1948 завършиха с общо една точка в актива на „сините“.

В Бистрица те загубиха с 0:1, а на „Герена“ двубоят приключи 0:0. Настоящият сезон е третият, в който в Първа лига има две ЦСКА-та. В нито един от предишните два в първенството не бяха победени и двата. В тях имаше успехи срещу тима, който сега домакинства в Бистрица, но липсваха шампионатни победи над другия.

Положителното за Левски от последното гостуване в Бистрица е, че „сините“ за първи път направиха поне частичен обрат в мач за първенство през сезона. Досега, винаги когато съперникът повеждаше в резултата, те губеха. Изключението е мачът с Вихрен за Купата, който бе обърнат до 4:1, след като домакините от Сандански поведоха с гол на Удоджи.

Последният пълен обрат на Левски пък бе преди повече от година и половина. На 16 октомври 2021 година на стадион „Васил Левски“ „сините“ обърнаха Локомотив Сф от 0:1 до 2:1. „Червено-черните“ поведоха с гол на Октавио, а след това за Левски се разписаха Здравко Димитров и Билал Бари. Домакините пропуснаха да изравнят от дузпа, чрез Пламен Крачунов, чийто удар бе спасен от Николай Михайлов. Това бе първа победа за Станимир Стоилов след завръщането му в Левски, а в същия двубой Билал Бари най-после се отпуши с първия си гол със синия екип.

След неделния мач в Бистрица обаче изпуснатите точки от тима в мачове, в които са водили в резултата през този сезон станаха 11. С четири равенства те изпуснаха 8 точки – с Локомотив Пд на „Герена“ - 1:1, Спартак Вн – 2:2 в морската столица, с Пирин – 1:1 в Благоевград и в последния сблъсък с ЦСКА 1948 2:2. Към тези 8 точки добавяме още три от мача със Славия на „Георги Аспарухов“. В него Левски допусна обрат от 1:0 до 1:2, след като при 1:0 Ивелин Попов пропусна дузпа.

Автор ЗДРАВКО ГЮРОВ