0

М арин Петков бе сред главните герои за Левски при убедителната победа над Арда на „Герена“ с 4:0. Юношата на клуба даде началото на разгрома, след като се разписа още в 9-ата минута. И това попадение ще има специално място в сърцето му. То падна в юбилейният му мач номер 100 с екипа на Левски за първенство, пише днес в. "Мач Телеграф".

С тази бройка срещи Марин стана и част от елитен клуб, в който попадат още 80 други играчи на клуба. Това е удобен повод да видим къде се позиционира крилото на „сините“ спрямо предшествениците си, които са имали класата и са получили доверието да облекат екипа в трицифрено число шампионатни срещи. И колко от тях са успели като него да се разпишат в този знаков юбилей.

Ако погледнем броя на вкараните голове, то след 100-те изиграни мача Марин Петков има 14 на сметката си в елита. Точно 30 от споменатите 80 души са имали повече попадения, която са стигнали до юбилейната среща. Роденият в Етрополе играч дели 31-ото място с един от основните играчи на тима в края на 50-те години – Пею Пеев. Двамата след 100 мача са с по 14 гола. Марин Петков пък е един от едва 13-те играчи в този списък, чийто всички първи 100 мача в елита са за Левски.

Всеки от останалите или е започнал другаде, или е стартирал на „Герена“, но след това прекарвал известно време извън клуба, а впоследствие се е връщал отново. Както е известно, преди 10 ноември 1989 година паузата в двубоите със „синята“ фланелка най-често е свързана с отбиването на военната служба.

Целия материал четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"