0

Л евски избра Карлос Охене да запълни дупката в средата на терена, която се отвори, след като окончателно стана ясно, че на Андриан Краев няма да се разчита през пролетта. За цялата вече близо 110-годишна история на клуба, ганаецът е вторият играч, който идва на „Герена“ от Хебър. Освен, че играе на позицията на Краев, той взе и неговия номер. Така се получи рядко срещан куриоз в историята на клуба – вторият играч дошъл в Левски директно от Хебър, бе взет, за да замести първия.

Именно Андриан Краев бе първият, като неговото преминаване в Левски се осъществи през 2020 година, като тогава Хебър все още бе във Втора лига. През 90-те години една от звездите на пазарджиклии – нападателят Кирил Василев, неведнъж споделяше, че мечтае да облече фланелката на Левски. Тази негова мечта така и не сбъдна, като единственото, до което успя да се добере е да изкара пробен период при „сините“.

Ако се върнем конкретно на Охене, трябва да добавим още, че той е петият ганаец, който ще запише официални мачове за Левски и шестият, който е обличал фланелката на тима. Това е удобен повод да проверим как се представиха предишните играчи от тази страна на „Герена“.

Целия материал четете  в днешния брой на в. "Мач Телеграф"